fbpx
 

Sminktetoválás

Szeretem minden lépését, de leginkább azt a változást, kiteljesedést, amit egy természetes hatású sminktetoválás varázsol az arcra.

Az egyik nagyon kedves vendégem esetén keresztül szeretném bemutatni, milyen érzés egy szép szemkontúr, vagy tetovált száj viselése.

Régóta vendégem a kozmetikában, munka után rendszerint elmosódott szemceruzával, nagy pacával érkezett. Többször ajánlottam neki a tartós sminket: praktikus, reggel nem kell vele vacakolni, szaunában, gőzben is szép marad, és esténként nem egy monoklival érkezne haza.

Sokáig vonakodott, rájöttem, fél a fájdalomtól. Elmagyaráztam neki, hogy a fájdalom minimális, enyhe csipkedő érzés, az is csak az első áttöréskor, köszönhetően a speciális érzéstelenítőnek.

Bízott bennem, megcsináltuk!

Nem tudom azt az örömet leírni, amivel bejött az üzletbe megmutatni, hogyan gyógyul. Nyílt az ajtó és fülig érő szájjal mondta hangosan, nem törődve azzal, hányan vannak az üzletben: “Annyira szép lett! Imádom! Mikor csináljuk a számat?”

Nevettünk egy nagyot, de bevallom, nagyon jól esett! Mint ahogy az is, amikor az egyik vendégem a tetoválást követően átölelt örömében, mert pont olyan lett, mint amit megbeszéltünk, mint amilyet szeretett volna.

Ezért szeretem, ezért vált a sminktetoválás a szenvedélyemmé!

Sminktetoválás előtt

A mikropigmentáció a vendég részéről nem igényel különösebb előkészületet, de van néhány szabály, amit be kell tartani:

 • legalább két héttel a tetoválás előtt ne menjen szoláriumba
 • tartós szempilla – és  szemöldökfestés a tetoválást megelőző két hétben nem készülhet
 • smink nélkül érkezzen
 • szemkontúr tetoválásnál és az azt követő gyógyulási időszakban ne viseljen kontaktlencsét
 • szemkontúr tetoválás előtt a műszempillát kötelezően  el kell távolítani
 • szájat hidratálni ajánlott Bepanthen krémmel
 • szájtetoválásánál herpeszre való hajlam esetén, egy héttel a tetoválást megelőzően Telviran szedése ajánlott, ezt beszélje meg háziorvosával
 • vegye figyelembe, hogy másnap enyhe duzzanat jelenhet meg a tetovált területen

Az elképzeléseknek sokszor a lehetőségek szabnak határt. Fontos, hogy jól kommunikáljunk, hiszen hosszabb távon lesz viselője egy tetoválásnak.

A sminktetoválás ellenjavallatai – kontraindikációk

A napjainkban rendelkezésre álló anyagokkal és eszközökkel a sminktetoválás nem kockázatos beavatkozás.
Viszont bizonyos esetekben nem végezhető el, illetve kötöttséggel végezhető.
(Bármilyen szövetszaporulat, gyulladásos folyamat, ekcémás tünet a kérdéses bőrterületen, pikkelysömör, rozáceás bőr, vérzékenység, endokrinológiai betegségek, idegrendszeri megbetegedések, pszichiátriai betegségek, Lidokain érzékenység, súlyos allergia, immunrendszer megbetegedései, terhesség, leégés, plasztikai beavatkozás a közelmúltban, súlyos cukorbetegség, nem kezelt magas vérnyomás, szívritmuszavar, sugárkezelés, kemoterápiás kezelés, bakteriális vagy vírusos fertőzöttség esetén, lázas állapot, szemmel látható módosult tudatállapot esetén.)

A sminktetoválás lépései

 • A bőr fertőtlenítése
 • Érzéstelenítés
 • Tervezés, előrajzolás
 • Mikropigmentáció
 • Utóápolás
 • Tanácsadás az otthoni ápoláshoz

 

Különösen fontos számomra a tetoválás megtervezése. Hiszen ez alkalmat ad annak a hangsúlyozására ami szép, de az arc hibáinak korrigálására is, a  megszépítésre, fiatalításra. Ilyenkor figyelembe veszem a vendég stílusát, egyéniségét, színeit, az arc karakterisztikáját.

Majd húszéves szakmai tapasztalattal rendelkezem, ezért a legtöbb esetben első ránézésre tudom milyen formát, színt fogok ajánlani, és ha ez találkozik az ön ízlésével, elvárásaival, nyert ügyünk van.

Tartós, idővel elhalványuló tetoválást készítünk, ami évekre meghatározza a megjelenését. Nehéz előre megjósolni, mennyi ideig marad jól látható. Függ a bőrtípustól, kortól, immunválasztól, hormonháztartás működésétől. Személy szerint a natúr tetoválásokat kedvelem, ezért nem  tudom vállalni, ha harsány, túl színes, szinte alkalmi tetoválást kér. Szerintem a sminktetoválás egy enyhe nappali sminket helyettesíthet, de alkalmit soha! Érdemes ebben mértéktartónak lenni, hiszen tudjuk, a kevesebb néha több!

A tervezésre bőven szánok időt, mert a szép tetoválásnak a precíz előrajzolás az egyik feltétele. Kimondottan erre a célra kifejlesztett applikációval ellenőrzöm a formát és szimmetriát. Többször befotózom és csak akkor folytatom a munkát, ha mindketten úgy látjuk, ez az, amit szeretnénk.

Otthoni ápolás


Erre vonatkozóan részletes útmutatást adok, szóban és írásban is. Kérem tartsa be az ajánlást, hiszen a gyógyult eredmény nagyban függ attól, milyen az otthoni utóápolás. Biztosítom arról, hogy a nagyvilágban alkalmazott, legújabb utóápolási protokollt ajánlom.

Minden anyagot, amire szüksége lesz otthon, ajándékba kap tőlem!

A sminktetoválás gyógyulási szakaszai

I.   Első 24 óra : a pigmentáció helyén a szövetnedv szivárgás megszűnik, a bőr lezárul, a felszín száraz lesz, húzódhat, égő érzés, bőrpír, esetleg duzzanat előfordulhat érzékeny bőrökön.

II.   2- 4. nap : felszínes vékony filmszerű var képződik, viszkető, húzódó érzéssel járhat

III.   5-6. nap: a var leválik, lemezesen hámlik, a tetoválás elhalványul

IV.   2-3.  hét: a tetoválás halvány, esetleg opálosan szürke, enyhe viszkető érzés, finom hámlás előfordulhat

V.   4. hét: az epidermisz újra áttetsző, élénkül a szín, megszűnik minden gyógyulást kísérő tünet.
A gyógyulási szakaszok időtartama és a tünetek intenzitása egyénenként változó a bőrtípustól, érzékenységtől és kortól függően.

Ajánlom

 • mert megszépít
 • mert boldoggá tesz
 • mert örömet okoz
 • mert önbizalmat ad
 • mert lerövidül a reggeli készülődés (kisgyermekes anyukák nagyon értékelik)
 • sportoláshoz
 • ha a szemüvegtől nem fér oda a keze
 • vagy ha egyszerűen soha nem ment a sminkelés

Kapcsolódó cikkek