fbpx
 

Fájni fog a sminktetoválás?

Azt mondják a sminktetoválást nagyon kell akarni, úgy kibírható. Én nagyon akartam, elhiheti. Már én is tetováltam akkor, és az is érdekelt, mit él át a vendég. Az első öt perc után azt mondtam álljunk meg, nem fogom bírni!

Ez elég komoly motiváció volt arra, hogy beszéljek szakemberekkel, felkutassam a, hazánkban engedélyezett leghatékonyabb érzéstelenítőket. Nincs fájdalom. Esetleg egy kis kellemetlenség. Sokszor a gyakori törlést élik meg fájdalmasnak a vendégek.

Vendégeimnek ez okozza a legnagyobb meglepetést. A mikropigmentáció nem fáj.

Azért, mert felszínes, és a bőr jól érzésteleníthető. Persze ehhez kellenek a korszerű, bőrspecifikus, és nem utolsó sorban nem olcsó érzéstelenítők.

Nem egyszer tették fel sminktetováló kolléganők a kérdést, hogy mit használok. Majd amikor megmondtam, az volt a reakciójuk, az drága.

Ebben nincs drága, ezen nem lehet spórolni!

Nem szeretek fájdalmat okozni, sem úgy dolgozni, hogy a vendég a székbe mélyedve a karfát szorongatja. Abból nem lesz szép munka ! A fájdalom okozta stresszre a bőr is reagál, duzzad, oedémás lesz. Nehezebb lesz a pigment bevitel, és nem lesz precíz a tetoválás.

Az érzéstelenítés két lépéses:

  • áttörés előtti krém: felszínesen zsibbasztja a bőrt, fájdalommentessé téve az ún. első áttörést, a bőrfelszín megnyitását.
  • áttörés utáni krém/gél: jól felszívódik, de nem távozik gyorsan az érintett területről, ezért hosszan biztosít teljes fájdalommentességet.

Persze a dolog nem ennyire egyszerű. Mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Kivétel, egyéni érzékenység mindig van. Előfordult olyan, hogy az egyébként tűfóbiával küszködő vendégnél nem hatott az áttörés előtti krém, vagy olyan hirtelen lett a trauma hatására duzzadt a bőr, hogy már semmilyen érzéstelenítő nem hatott. Ilyen nagyon ritkán, de előfordulhat. Az általános azonban  az -bármilyen hihetetlen- hogy elszundít a vendég a hosszabb tetoválás alatt.teszt