fbpx
 

A korrekció

A sminktetoválás kétlépéses folyamat, főleg napjainkban a realisztikus, élethű tetoválások térhódítása idején. Régebben az számított jó kozmetikai tetoválónak, aki elsőre szinte száz százalékosra megcsinálta a tetoválást, annyira, hogy szükségtelen volt korrigálni, és ezt a vendég is örömmel vette tudomásul. Mások voltak a gépek, a pigmentek, a technikák, az elvárások a vendégek részéről.

Néhány évvel ezelőtt azonban valódi robbanás történt a sminktetoválás világában. A vezető cégek  új típusú pigmenteket dobtak piacra, alkalmazkodva az új technikákhoz, és nem utolsósorban a biztonsági előírásokhoz. Más igény jelent meg a vendégek részéről, aminek igyekeztek a tetoválók is megfelelni.

Előtérbe kerültek a természethű, hiperrealisztikus sminktetoválások. A légies, por hatású szemöldökök, lágy, füstös szemhéjsatírok, finom, vékony szálazások, követve a szemöldök természetes szálnövését, a kontúr nélküli pasztell színű, lágyan tonizált szájak.

Ezeknek a technikáknak a sajátja, hogy sokszor oldott pigmenttel, felszínesebben dolgozunk, így tudjuk elérni a “no makeup” hatást. Azt, hogy nem szembeötlő a tetoválás, csak diszkréten megszépít. Ennek az az ára, hogy minden esetben korrigálni kell, azzal lesz teljes a munkánk. Ugyanis a legjobb szaktudás mellett sem tudjuk garantálni az egységes, szép gyógyult képet elsőre, minden esetben.

A szálacskák itt-ott eltűnnek, a satír hiányos lehet, különösen a mikropigmentáció szempontjából nem túl ideális bőrökön. Ezért kell korrigálni, bevinni még egy réteg színt, miután már láttuk, hogyan reagál a bőr, milyen a pigment beépülése. Ilyenkor tudunk egy – egy árnyalatot változtatni a színen is, szükség esetén. Ezt már a vendégek nagy része tudja. Körülbelül egy hónap a gyógyulás, a pigment beépülés ideje, utána kell visszajönni a korrekcióra.teszt